EL GRUP CAÑIGUERAL ADQUIRIX LES INSTAL·LACIONS DE TERFRISA

08/02/2018

El Grup Cañigueral, holding nacional d'alimentació, és el nou propietari de les instal·lacions càrnies de Terfrisa després de la interlocutòria fet públic hui pel Jutjat Mercantil de Girona, dins del concurs de creditors iniciat al desembre per la pròpia Terfrisa. El Grup Cañigueral adquirix la unitat productiva i se subroga els 95 llocs de treball que existien en la companyia garantint la seua continuïtat. Terfrisa, situada a Vilamalla (Girona) , havia presentat concurs de creditors el passat 29 de desembre i al comportar una oferta de compra el procés es va acollir al procediment abreviat. L'administrador concursal va proposar l'adjudicació directa després que transcorreguts els terminis legals no s'haguera presentat cap oferta alternativa, i la interlocutòria del jutjat, comunicat hui a totes les parts, la fa ja efectiva.

La unitat productiva de Terfrisa passarà a integrar-se en l'empresa Costa Brava Foods, companyia del Grup Cañigueral especialista en sacrifici i especejament de porcí, que la utilitzarà per a portar avant el seu pla de desenrotllament internacional, focalitzant-la en producció per al mercat europeu. Les instal·lacions totalitzen 10.000 metres quadrats construïts i estan integrades per una sala d'especejament, laboratori, cambres de fred, magatzems i la resta de servicis complementaris per a l'activitat càrnia. Costa Brava Foods comercialitza els seus productes en més de 50 països de tots els continents.

La seua capacitat de producció en 2016 va ser de 65.000 cerdos/semana i entorn del 75% es va destinar a l'exportació. La facturació consolidada del Grup Cañigueral va aconseguir en 2016 els 600 milions d'euros. Eixe mateix any el Grup va adquirir les empreses Far Pernils i Embotits i Frescos Delisano (tall i envasament) avançant en la integració vertical per a cobrir tota la gamma de productes per mitjà d'empreses especialistes. El nombre d'ocupacions va ascendir a 3.500.