Història del Grup Cañigueral

  • 1965

    1965

    Els fundadors, Joan, Joaquín i Candi Cañigueral inicien el negoci familiar a Cassà de la Selva (Girona), posteriorment es constitueix la societat JOAN CAÑIGUERAL SA i naix la marca comercial "MONTER".

    Posteriorment s’amplia la comercialització a Barcelona i voltants, amb un centre a l’Hospitalet de Llobregat.

  • 1969

    1969

    FRIGORÍFICOS COSTA BRAVA

    S’inicia la sala de sacrificis FRIGORÍFICOS COSTA BRAVA S.A. de Riudellots de la Selva (Girona), conjuntament amb dues societats més.

  • 1989

    1989

    Es funda EMBUTIDOS MONTER SL i s’adquireixen les instal·lacions d’una fàbrica d'embotits curats a St. Jaume de Llierca.

  • 1998

    1998

    MERCADONA. Incorporació com a interproveïdor.

    Creació de la sala Blanca a la factoria de Sant Jaume de Llierca, amb una ampliació de les instal·lacions, augmentant amb més línies de tallar, millorant capacitat i productivitat.

  • 2000

    2000

    LES PLANES D’HOSTOLES

    La Familia Cañigueral adquireix la fàbrica Productos Cárnicos Pirene de Les Planes d'Hostoles per a continuar amb l’expansió del negoci.

  • 2008

    2008

    COOPECARN Cassà / COOPECARN

    Quart: adquisició de Coopecarn Girona SL (Quart).

    Nova activitat de carn marinada i congelats, majoritàriament per a l’exportació.

  • 2011

    2011

    EMBOTITS MONTER - LES PLANES

    L’any 2011 es comença la primera fase d'ampliació en les instal·lacions de Les Planes.

    S’implanta una tecnologia robotitzada en la fabricació de producte.

    Un any més tard s’inicia la segona fase d’ampliació del centre de Les Planes, amb nous secadors que permetran augmentar en 250 tones la capacitat de secat.

  • 2012

    2012

    COOPECARN GIRONA SLU

    Fusió entre la seu de Cassà de la Selva i el centre de Quart per a constituir l’empresa COOPECARN GIRONA SLU.

  • 2015

    2015

  • 2016

    2016

    COSTA BRAVA FOODS CREIX

    Costa Brava Foods presenta l’ampliació de la nova fàbrica amb una superfície útil de 23.000 m2, amb un equip humà de més de 1.400 treballadors especialitzats, fet que ens permet una capacitat productiva de més de 3 milions de porcs anuals.

  • 2016

    2016

    FRESCOS DELISANO

    Nova incorporació al Grup Cañigueral: FRESCOS Y ELABORADOS DELISANO SAU, una innovadora planta especialista en tall i envasament.

    Proveïdora de Mercadona està compromesa amb la frescor i treballa carn fresca de porcí i oví, productes elaborats, burger meats i arranjaments per a guisats.

    Té la seua seu a Cheste (València) i una plantilla de més de 1000 persones.

  • 2016

    2016

    FAR JAMÓN SERRANO

    Grup Cañigueral adquireix l’empresa FAR Jamón Serrano, SAU situada a Les Preses (Girona), a fi d’introduir la totalitat de la gamma de curats en el Grup, diversificant negoci i expandint la venda amb l’augment de l’exportació.